27 Ağustos 2016 Cumartesi

Uçurtma Örgü Modeli

UÇURTMA ÖRGÜ MODELİ

Bugün size göstermek istediğim Uçurtma Örgü Modeli görüntüsü hoş hem de örülüşü çok basit bir örgü modelidir.



Videomuzda da çok net bir şekilde görebileceğiniz Uçurtma Örgü Modeli 'ni size kısa bir şeklide açıklamak isterim ;

Uçurtma Örgü Modeli için gereken ilmek sayısı 19 ilmek ve katları + 2 kenar ilmektir.

Arka sıralar tüm ilmekler ters örülecektir.

Uçurtma Örgü Modeli :

1.Sıra Ön: 1 kenar ilmek, * 1 ilmek düz, 1 dola, 2 ilmek düz, 5 ilmek ters, 3 ilmek birlikte ters, 5 ilmek ters, 2 ilmek düz, 1 dola, 1 ilmek düz, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

3 Sıra Ön:1 kenar ilmek, * 2 ilmek düz, 1 dola, 2 ilmek düz, 4 ilmek ters, 3 ilmek birlikte ters, 4 ilmek ters, 2 ilmek düz, 1 dola, 2 ilmek düz, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

5.Sıra Ön: 1 kenar ilmek, * 3 ilmek düz, 1 dola, 2 ilmek düz, 3 ilmek ters, 3 ilmek birlikte ters, 3 ilmek ters, 2 ilmek düz, 1 dola, 3 ilmek düz, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

7. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, * 4 ilmek düz, 1 dola, 2 ilmek düz, 2 ilmek ters, 3 ilmek birlikte ters, 2 ilmek ters, 2 ilmek düz, 1 dola, 4 ilmek düz, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

9. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, * 5 ilmek düz, 1 dola, 2 ilmek düz, 1 ilmek ters, 3 ilmek birlikte ters, 1 ilmek ters, 2 ilmek düz, 1 dola, 5 ilmek düz, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

11. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, * 6 ilmek düz, 1 dola, 2 ilmek düz, 3 ilmek birlikte ters, 2 ilmek düz, 1 dola, 6 ilmek düz, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin. 

Bundan sonra 1. ve 12 sıraları takip edin.

Hayırlı Örgüler Dilerim. 

3 yorum:

  1. Merhaba Arzu Hanım.Harika bir model.Hem kolay hem de örmesi çok zevkli.Şu an ablama bu modelden kazak örüyorum.Bu arada şunu da söylemek istiyorum videoda anlatımınız çok güzel.Bana zor gelen modelleri bile sizin videodaki anlatımınız sayesinde kolaylıkla yapabiliyorum.Kendinize iyi bakın.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle geç gelen cevabım için çok özür dilerim, amam yaşadığım bir rahatsızlıktan dolayı hiç nete girip işlerimle meşgul olacak halim yoktu. Bu güzel ve içten yorumunuz için de size çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun Arzu Hanım.Ben de sizi merak etmiştim.Hergün blog sayfanıza bakıyordum ama yeni model yoktu.Kendinize dikkat edin.

    YanıtlaSil