18 Ağustos 2016 Perşembe

Krokodil Örgü Modeli

KROKODİL ÖRGÜ MODELİ

Bugün size göstermek istediğim ve tığ ile yapılanın aksine şiş ile örülen Krokodil Örgü Modeli çok daha kolay olmakla birlikte aynı görüntüye sahip.



Bu hem görüntüsü hoş hem de örülüşü çok basit olan Krokodil Örgü Modeli 'ni umarım zevkle örersiniz.

Videomuzda da çok net bir şekilde görebileceğiniz Krokodil Örgü Modeli 'ni size kısa bir şeklide açıklamak isterim ;

Krokodil Örgü Modeli için gereken ilmek sayısı mutlaka bir tek sayı olmalı.

Model arkadan kuruluyor, yani diyelim ki başlangıç olarak lastik yaptınız ön sıranızı yine normal lastik olarak örün ve arka sırada modeli kurmaya başlayın.

Krokodil Örgü Modeli :
1.Sıra Arka : 1 kenar ilmek, * 1 ilmek ters, sıradaki ilmeği ipliğiniz önde olacak şekilde ters örer gibi örmeden alın (böylece ip ve ilmek dahil 2 ilmek gibi gözükecek) , 1 ilmek ters * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

2 Sıra Ön: 1 kenar ilmek, * 1 ilmek ters, sıradaki ilmeği ipliğiniz önde olacak şekilde ters örer gibi örmeden alın (böylece ip ve ilmekler dahil 3 ilmek gibi gözükecek) , 1 ilmek ters * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

3.Sıra Arka: 1 kenar ilmek,* 1 ilmek ters, sıradaki örmeden aldığımız ilmeği (3 ilmek gibi gözükecek) düz olarak birlikte örün, 1 ilmek ters * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

4. Sıra Ön : 1 kenar ilmek,* 1 ilmek düz, 1 ilmek ters, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

Bundan sonra 1. ve 4 sıraları takip edin.

Hayırlı Örgüler Dilerim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder