20 Ocak 2016 Çarşamba

Karnıyarık Örgü Modeli

KARNIYARIK ÖRGÜ MODELİ

Bu hem görüntüsü hoş hem de örülüşü çok basit olan Karnıyarık Örgü Modeli'ni umarım zevkle örersiniz.



Videomuzda da çok net bir şekilde görebileceğiniz Karnıyarık Örgü Modeli'ni size kısa bir şeklide açıklamak isterim ; 

Karnıyarık Örgü Modeli 6 ilmek ve katlarından + 4 ilmekten oluşuyor.

1. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, * 4 ilmek ters, 2 ilmek düz* dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 4 ilmek ters ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

2. Sıra Arka : 1 kenar ilmek, geri kalan ilmekleri göründüğü gibi örün (yani düze düz terse ters), 1 kenar ilmek ile bitirin.

3.Sıra Ön : 1 kenar ilmek * 4 ilmek ters, sıradaki 2 düz ilmeği şu şekilde örün ; 1 düz , 2.düz ilmekten 1 düz ilmek çıkarın tekrar 1 düz ilmek örün (toplamda 3 düz ilmeğiniz olacaktır) *dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 4 ilmek ters ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

4.Sıra Arka : 1 kenar ilmek, geri kalan ilmekleri göründüğü gibi örün (yani düze düz terse ters), 1 kenar ilmek ile bitirin.

5.Sıra Ön : 1 kenar ilmek, geri kalan ilmekleri göründüğü gibi örün (yani düze düz terse ters), 1 kenar ilmek ile bitirin.

6.Sıra Arka : 1 kenar ilmek, geri kalan ilmekleri göründüğü gibi örün (yani düze düz terse ters), 1 kenar ilmek ile bitirin.

7.Sıra Ön : 1 kenar ilmek,*1 kenar ilmek, geri kalan ilmekleri göründüğü gibi örün (yani düze düz terse ters), 1 kenar ilmek ile bitirin.

8.Sıra Arka : 1 kenar ilmek,*1 kenar ilmek, geri kalan ilmekleri göründüğü gibi örün (yani düze düz terse ters), 1 kenar ilmek ile bitirin.

9.Sıra Ön : 1 kenar ilmek,*1 kenar ilmek, geri kalan ilmekleri göründüğü gibi örün (yani düze düz terse ters), 1 kenar ilmek ile bitirin.

10.Sıra Arka : 1 kenar ilmek,*1 kenar ilmek, geri kalan ilmekleri göründüğü gibi örün (yani düze düz terse ters), 1 kenar ilmek ile bitirin.

11.Sıra Ön : 1 kenar ilmek * 4 ilmek ters, sıradaki 3 düz ilmeği şu şekilde örün ; 1 düz , ortadaki ilmeği şişden çıkarıp aşağı doğru sokün 1 düz ilmek örün (toplamda yine 2 düz ilmeğiniz olacaktır) *dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 4 ilmek ters ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

12.Sıra Arka : 1 kenar ilmek,*1 kenar ilmek, geri kalan ilmekleri göründüğü gibi örün (yani düze düz terse ters), 1 kenar ilmek ile bitirin.

ÖRNEK KAYDIRMA SIRASI; 

13.Sıra Ön : 1 kenar ilmek , 1 ilmek ters, 2 ilmek düz, *4 ilmek ters, 2 ilmek düz* , *dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 ilmek ters ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

14.Sıra Arka : 1 kenar ilmek,*1 kenar ilmek, geri kalan ilmekleri göründüğü gibi örün (yani düze düz terse ters), 1 kenar ilmek ile bitirin.

Hayırlı Örgüler Dilerim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder