25 Nisan 2014 Cuma

Kolay Ajur Modeli

Kolay Ajur Modeli

Bu basit ama yapılması çok zevkli olan ajur modelini dilediğiniz her yerde kullanabilirsiniz.

Yapılışı'da bir o kadar basit. Size daha da yardımcı olmak amacıyla modelin şemasını da veriyorum.

Model 11 ilmek'ten ibaret bu yüzden ben açıklama kısmında bu şekilde yazdım, siz tabii ki ilmek sayınıza göre modeli çalışabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken tek nokta model şemasında gösterilen okların arasındaki örneği sıra sonuna kadar takip etmek.

Gelelim adım adım yapılışına ;

1. Sıra : 1 kenar ilmek, 2 ilmek birlikte düz, 1 dola, 3 düz, 1 dola, sıradaki ilmeği örmeden sağ şişe al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği ördüğün ilmeğin üzerinden geçir, 4 düz, .... sıra sonuna kadar kenar ilmek hariç başlangıcı takip et ve 1 kenar ilmek ile bitir.

Arka sıra hep ters.


3. Sıra : 1 kenar ilmek, 1 dola, 1 düz, 1 dola, sıradaki ilmeği örmeden sağ şişe al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği ördüğün ilmeğin üzerinden geçir, 6 düz, 2 ilmek birlikte düz,..... sıra sonuna kadar kenar ilmek hariç başlangıcı takip et ve 1 kenar ilmek ile bitir. 

Arka sıra hep ters.

5.Sıra : 1 kenar ilmek, 3 düz, 1 dola, sıradaki ilmeği örmeden sağ şişe al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği ördüğün ilmeğin üzerinden geçir, 4 düz, 2 ilmek birlikte düz, 1 dola, .... sıra sonuna kadar kenar ilmek hariç başlangıcı takip et ve 1 kenar ilmek ile bitir.

Arka sıra hep ters.

7 .Sıra : 1 kenar ilmek, 1 düz, 2 ilmek birlikte düz, 1 dola, 1 düz, 1 dola, sıradaki ilmeği örmeden sağ şişe al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği ördüğün ilmeğin üzerinden geçir, 5 düz, .... sıra sonuna kadar kenar ilmek hariç başlangıcı takip et ve 1 kenar ilmek ile bitir.

Arka sıra hep ters.

Bundan sonra devamlı olarak 1. ve 8. sıraları tekrarlayın.


Mutlu Örgüler Dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder